bondo2a Admin
عدد الرسائل : 155 العمر : 34 العمل/الترفيه : طالبه المزاج : مخنوقه تاريخ التسجيل : 23/01/2009
| موضوع: الملوخيه بالجمبرى الأحد فبراير 08, 2009 10:37 am | |
| الملوخيه بالجمبرى
المقــــــــــــــــــــــــــــادير
ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )
نصف كيلو جمبرى منظف جيدا
بصله مقطعه مكعبات
جزره
وحلقات ليمون
ثوم مدقوووووق
ربع حزمه كزبره خضراء
طمطمايه كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح
3 ملاعق من السمن
طريقــــــــــــــــــــــــه التحضيـــــــــــــــــــــر
اسلقى الجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم وحلقات الليمون والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق الغار والملح
صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفى واعيدى غليه ثم ابعديه عن النار واضيفى الملوخيه المخرطه وقليل من الثوم المدقوق والكزبره الناشفه المطحونه ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى له كزبره مطحونه ثم اعملى تشششششششششششششششششششش
فى الملوخيه وغطيها جيدا لمده خمش دقائق
معلش لازم تتخضوا عشان تطلح حلوه
ملحــــــــــوظه سمك الملوخيه حسب الرغبه فى ناس تحبها سميكه وفى ناس تحبها خفيفه انا شخصيا بحبها خفيفه
وبالهنا والشفااااااااااااااا | |
|